Caresharing Collab is niet beschikbaar
Incident Report for Caresharing
Postmortem

Het issue: 

De Caresharing applicaties waren niet beschikbaar op 7 november jl. vanaf 15:46 uur. Op 8 november waren alle applicaties weer beschikbaar om 03:03 uur.

De oorzaak: 

De oorzaak voor het feit dat de Caresharing applicaties niet beschikbaar waren, was een hardware issue. Een van de zogenoemde memory-cards in een van onze servers stopte met functioneren. Hierdoor 'liep deze server vast' en waren de applicaties niet meer toegankelijk. Onze co-locating provider 'BIT' te Ede, daar waar al onze servers staan, moest vervolgens de server fysiek opnieuw opstarten, vanwege het feit dat de server niet meer vanaf afstand door ons technisch team benaderd kon worden.

Tijdslijn:

7 november 15:46 uur: De Caresharing applicaties niet beschikbaar.

17:47 uur: Fysieke herstart uitgevoerd door BIT. Na deze herstart moest een upgrade plaatsvinden van de betreffende server.

19:29 uur: Upgrade server voltooid.

Vervolgens ontstond een nieuwe error die vereiste dat er een nieuw bootable deel binnen de server werd gecreëerd. Hiervoor was een re-installatie nodig van het grub-systeem. Dit is een systeem dat de besturingssystemen bootable maakt.

10:30 uur: De server was weer volledig toegankelijk. Vervolgens moesten alle services opnieuw opgestart worden.

8 november 03:03 uur: Alle Caresharing applicaties weer beschikbaar.

Posted Nov 17, 2017 - 12:18 CET

Resolved
Caresharing Collab is weer beschikbaar. Onze oprechte excuses voor het ongemak. Wij zullen zsm een toelichting geven op de oorzaak van dit incident.
Posted Nov 08, 2017 - 03:05 CET
Identified
Caresharing is nog niet beschikbaar. De oorzaak hiervan is bekend en wij zijn volop bezig het probleem op te lossen.
Posted Nov 07, 2017 - 21:06 CET
Investigating
Caresharing is op dit moment niet beschikbaar. Wij zijn druk bezig met het onderzoeken van de oorzaak hiervan. Wij laten u z.s.m. meer weten. Onze excuses voor het ongemak.
Posted Nov 07, 2017 - 16:02 CET